|

Festival EVA, En Veu Alta

El Festival EVA torna a omplir el Penedès de propostes artístiques basades en la narrativa oral en format tradicional i contemporani

 • 24 espectacles per adults, 14 infantils i un total 41 accions vinculades a la narració i tradició oral, conformen el programa del Festival EVA Penedès 2012

 • Carles Belda, Mercè Gost, The Hanfris Quartet, Mònica Torra i Sindicat d’Escoltadors&Bankrobber + Felix Albo són alguns dels caps de cartell d’una programació per a tots els públics

 • El Festival EVA Penedès dobla el nombre d’espectacles respecte l’edició anterior

 • Durant 3 dies, del 29 de juny a l’1 de juliol, el Festival EVA es traslladarà a Pradell de la Teixeta, amb 12 espectacles i les muntanyes del Priorat al voltant

 • Per altra banda, l’EVA es desplaçarà durant l’any a diferents poblacions catalanes per donar a conèixer la seva identitat. És el que coneixem com: ‘L’Eva al Teatre l’Aurora d’Igualada’ (17/5), ‘L’EVA a la Tamborinada de Barcelona’ (20/5)) i ‘L’EVA a la 15a Fira Mediterrània de Manresa’ (del 9 a l’11/11)

Del 31 de maig al 10 de juny la comarca del Penedès s’omplirà d’espectacles i accions vinculades a la narració i la tradició oral. Com en passades edicions, Vilafranca del Penedès esdevindrà seu central del festival ja que és on tindran lloc la majoria d’actuacions. Paral·lelament els municipis de Santa Margarida i els Monjos, Sant Sadurní d’Anoia, Torrelavit, Guardiola de Font-rubi, La Granada, Sant Pere Molanta, El Pla del Penedès i Sant Pere de Riudebitlles també seran escenari de l’EVA Penedès 2012.

El festival EVA ‘En Veu Alta’ és una mostra d’espectacles on s’hi encabeixen propostes més tradicionals com poden ser les de narradors, rondallaires, pregoners i glosadors, però alhora la programació conviu amb espectacles de narració contemporània.

La peculiaritat del l’EVA rau en esdevenir una aparador d’espectacles de narració actual com poden ser concursos i combats de glossadors, projecció i cinefòrum de pel·lícules sobre la tradició oral o la narrativa, exposicions de narrativa i projectes realitzats amb noves tècniques de narració i tecnologia 2.0; tots ells amb un únic fil conductor i pal de paller del festival: la narrativa i l’oralitat.

Cada una de les sessions i espectacles es portaran a terme en espais singulars dels municipis intentant trobar el màxim de fusió entre l’actuació i el lloc on es portarà a terme. Així doncs, l’espectacle ‘Sota Mínims’ de Mercè Gost es farà en un soterrani, ‘La Passió’ (lectura dramatitzada de fragments interpretada per membres de la Passió d’Olesa) a la casa pairal de Can Pere Pau (casa vinculada amb l’escriptor Milà i Fontanals); i Fèlix Albo i el seu ‘Fuego’, espectacle de passions soterrades, en unes caves. Es busca per tant la simbiosi absoluta entre concepte i espai.

En paral·lel a la programació base, l’EVA proposa varies activitats relacionades amb la narració oral com són la projecció de la pel·lícula ‘Bertsolaris’ amb posterior cinefòrum amb el director d’aquesta, Asier Altuna,i el bertsolari Andoni Agaña, sessions de lectures en veu alta; un curs de gloses liderat per en Carles Belda i Ferriol Macip, un combat de corrandes, xerrades col·loquis i la brillant exposició “Narrativa de la llum” de Sylvia Kuchinow, activitat que posa de relleu que la narració no té perquè ser únicamentverbal.

El Festival EVA Penedès, té un fill petit, que arrenca dies després que acabi el festival gran: El Festival EVA a Pradell de la Teixeta. El municipi de Pradell també acull l’EVA durant tres dies (del 29 de juny a l’1 de juliol) amb una programació de 12 espectacles representats en llocs emblemàtics i inusuals del municipi com poden ser la Cova del Rector i l’antic Molí d’oli.

Finalment, sota el segell EVA ‘En Veu Alta’, trobem també tres accions vinculades en emplaçaments diferents:

 • Finalment, per tancar l’EVA 2012, la Fira Mediterrània de Manresa acollirà el Festival EVA amb una programació de 10 espectacles del 9 a l’11 de novembre.

En definitiva, el Festival EVA és una proposta de proximitat entre l’espectador i el territori, una proposta de qualitat, d’espectacles de petit format professional que arriba a un públic molt divers: adult i infantil, públic jove i públic familiar.

La poma, ha estat i enguany també ho serà, el leitmotiv del festival. Per a donar la benvinguda a tothom qui ve als espectacles, el Festival EVA els regala a l’entrada una peça d’aquesta fruita com a símbol de salut, espectacle i mitologia.

A tots ens agrada que ens expliquin històries, el com tant és. Des de l’EVA volem reivindicar que la narració no és quelcom antic i passat de moda. Que hi ha moltes maneres de narrar i explicar i que no sempre cal un gran escenari per fer-ho. Ser capaç d’escoltar i visualitzar comporta un benefici que no s’aconsegueix en gairebé cap altre art: una persona, una història. La globalització homogeneïtzadora, per sort, la deixem enrere.”Jordina Biosca, Directora de l’EVA

Festival EVA, En Veu Alta | www.enveualta.com | Facebook | Twitter

PW500

baner500

Disponible 500pix

Short URL: http://www.viuloci.cat/?p=1570

Posted by on mai 27 2012. Filed under agenda. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Fes un comentari

Please leave these two fields as-is:

Protected by Invisible Defender. Showed 403 to 117.316 bad guys.

INS1

INS2

PromosCAT

iWS1

Promocionat a la xarxa

publicitatLluis

Recently Commented

 • redacció: Hola Magda: Malauradament el magazine va deixar de publicar-se l’octubre de 2013, el darrer numero va...
 • magda: perque no trobo la reviata viu loci per sant sadurni ? m’agradaba molt el contingut podia fer plans de...
 • redacció: Gracies a tots vosaltres per seguir-nos!
 • Raul: Tot un plaer cada mes poder gaudir d’aquest magazín. Bona feina!
 • redacció: Pot ser a la seva web et donaran resposta a aquesta pregunta: http://calafell.cat/agenda/...

IWS2